Barça 2000 2.0?

Pages from 00_batlleiroig_portfolio_CAT

A finals dels anys 90, Josep Lluís Núñez va posar damunt la taula el projecte Barça 2000. Es pretenia dinamitzar l'entorn del Camp Nou amb diverses propostes d'oci i, també, edificar-hi milers de pisos.

L’oposició veïnal va acabar obligant al Club a reformar el projecte, primer; i a aparcar-lo, després. Tant el projecte inicial com les modificacions van córrer a càrrec de l'estudi Batlle i Roig, guanyador del "concurs".

Va ser Joan Gaspart qui, finalment, va cancel·lar el projecte al setembre de l'any 2000 per prioritzar la construcció de la Ciutat Esportiva. Curiosament el projecte "guanyador" per a la ciutat esportiva, tot i no tenir absolutament cap experiència en el desenvolupament de centres d'aquest estil, va ser de nou l'estudi Batlle i Roig. És a dir, com a compensació per no poder tirar endavant el Barça 2000, es va concedir al mateix estudi el projecte de la Ciutat Esportiva i la Masia.

Finalment, el projecte de la Ciutat Esportiva va tirar endavant amb les deficiències que més tard es van conèixer i sense incloure ni la Masia ni el petit estadi per al Barça B.
Ara, en un altre "concurs" modèlic del qual no se n'han conegut ni el plec de condicions, ni qui ha valorat les propostes, ni quins han estat els diversos projectes, ni quins els criteris d’adjudicació, ens trobem amb que el "guanyador" del concurs torna a ser l'estudi Batlle i Roig.

És misteriós com s'adjudica a dit i de manera oculta un projecte a un estudi amb el qual ja s'ha treballat i no ha estat del tot exitós, i que a més porta 15 anys guanyant "concursos" al Club.

Català: NOTA INFORMATIVA
Español: NOTA INFORMATIVA 

 

Los comentarios están cerrados.